Reklamınızın Tıklama Oranını Artırmak ve Tıklama Başı Maliyetinizi Düşürmek İçin Yapabileceğiniz 3 Şey

Reklamınızın Tıklama Oranını Artırmak ve Tıklama Başı Maliyetinizi Düşürmek İçin Yapabileceğiniz 3 Şey
Kontrol
Hesap yönetiminin bu bölümünün gerçekleştirilmesi kolaydır ve Ads çalışmanızın geri kalanının etkili olması için esastır. Bu adımda ölçmek istediğiniz üç şey vardır:
Dönüşüm İzleme

Herhangi bir iş sistemindeki herhangi bir başarının ilk adımı, işinizin aslında olması gerektiği gibi çalıştığını söyleyeceğiniz ölçümün ne olduğuna karar vermektir. Dönüşüm izlemeyi ayarlamak basittir, ancak işlerin parçalanması için de kolaydır. Dönüşümleri ölçmek için ana sayfalarda kod kullanıyorsanız, kodun hala mevcut olduğundan ve doğru yüklendiğinden emin olmak için düzenli olarak kontrol edin.
Kampanya Ayarları

Ads hesabınızdaki ayarların, siz farkına varmadan değişme olasılığı yoktur. Ayarlarınızın yazılı bir kaydını tutun ve ara sıra bir şeylerin taşındığından, ayarlandığından, duraklatıldığından veya istemeden sıfırlandığından emin olmak için kontrol edin.
Açılış Sayfaları

Bozuk biçimlendirme veya ölü bağlantılar gibi belirgin aksaklıklar arayarak başlayın. Ardından, üst düzey bir görünüm elde edin ve doğru açılış sayfasını doğru reklam ile eşleştirip eşleştirmediğinizi sorun. Reklamda söz verdiğiniz şey açılış sayfasında yayınlanıyor mu? İkisi arasındaki bağlantı ziyaretçiye açık mı? Kullanabileceğiniz daha iyi bir açılış sayfası var mı?
Optimize Etme

"Outliers", Malcolm Gladwell'in Outliers: The Story of Success adlı kitabında popüler olan bir terimdir. Türkçe karşılığı "aykırı değerler" olan "Outliers" bir şekilde her şeyden farklı davranan öğelere atıfta bulunur. Ads’teki "aykırı değerler", her şeyden önemli ölçüde daha iyi veya önemli ölçüde daha kötü performans gösteren kampanyalar, reklam grupları, anahtar kelimeler, reklamlar veya yerleşimlerdir.
Genişleme

AdWords hesabınız iyi optimize edildiğinde, genişlemeyi düşünün: daha fazla gösterim, daha fazla tıklama ve daha fazla dönüşüm.
Bir hesabı genişletmenin birkaç farklı yolu vardır;
Daha zengin, daha kalın arama kampanyaları
Yeni anahtar kelimelerle başla. Arama sorgusu raporu bu bilgi için bir altın madenidir. Bu, Google’da yazdığınız kişilerin reklamınızı göstermeyi seçtiği gerçek arama terimlerini gösterir. Henüz hiçbir reklam grubunuzda olmayan ortak ifadeleri arayın. Onları ekleyin.
Google’ın ek anahtar kelime önerileri listesi için Fırsatlar sekmesine bakın. Bu bölüm yeni fikirler bulmak için kullanışlıdır. Google’ın Anahtar Kelime Planlayıcı’sını düzenli olarak ziyaret edin. En üst sıraları hedeflemeyi deneyin. Reklamınız, organik sonuçların üzerindeki sayfanın başına taşındığında, tıklama oranındaki (TO) pozitif fark çok büyüktür.
Kampanyaları, her yerde gösterilen canlı reklamlarla görüntüleyin
Görüntülü reklam kampanyası ile reklamlarınızın performansının maksimuma çıktığını varsayamayız. Yeni reklamları, özellikle resim reklamları test etmeye devam edin ve en iyi TO’nuzu geçmeye çalışın. Canlı bir görüntüyü veya yeni bir başlığı sık sık test ederek hızlı bir şekilde kazanabilirsiniz.

Yönetilen bir yerleşim kampanyası kullanıyorsanız, reklamları öne çıkarabileceğiniz yeni sitelere bakın. İçeriğe dayalı hedefleme kullanıyorsanız, reklamlarınızın gösterebileceği site aralığını genişletecek yeni anahtar kelimeler veya başlatabileceğiniz konular arayın.
Ve yeniden pazarlamayı kullanmıyorsanız, bu fikir listenizin başında olmalıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Google Duo’yu Denediniz Mi?

9 Eylül İzmir'in Kurtuluşunun 97. Yıldönümü!

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!